fredag 24 november 2017

Ovanliga tjejnamn

Full fart med nytt jobb har gjort att jag inte haft så mycket tid över. Återanvänder därför ett inlägg från några år tillbaka som fortfarande är aktuellt. Vackra tjejnamn som är ovanliga och attraktiva val. Ha en underbar helg!

Bettina - Är en Tysk version av Elizabeth. 

Dido - Mytologiskt/historiskt namn som hamnade i strålkastarljuset när sångerskan Dido slog igenom med dunder och brak. Okänd betydelse eventuellt oskuldsfull.

Duffy - När Buffy blivit lite för mycket kult så är Duffy det självklara coola Hipster alternativet. Duffy är enkelt, retro och kreativt.

Eliza - Må ha ett z i stavningen men är inte speciellt tillkrånglat ändå. Är ett smeknamn på Elizabeth. Tuffa karaktären Eliza Bennet i Jane Austens Stolthet och Fördom ger namnet lite extra umph.

Frida - Detta vackra namn med fred-betydelse bars av den fantastiska konstnären Frida Kahlo. Namnet är påväg ut från topp 100.

Gaia - Betyder jorden på Grekiska som var modersgudinna inom Grekisk mytologi. Gaia är modernt, glatt och coolt utan att sticka ut för mycket.

Idun - Detta fornnordiska namn är en ny favorit. Idun betyder återvända till kärlek (fritt översatt) och hon var gudinna över våren om odödlighet.

Iman - Betyder hopp på Arabiska. Kan även stavas Imani. En riktig favorit att inspireras av.

Juno - Juno blev JUNO med hela världen efter coola filmen som bär samma namn.  Det är egentligen ett antikt namn då Juno var Gudarnas drottning inom Romersk mytologi.

Leona - Vackert och fortfarande ovanligt namn som känns som en riktig hit på alla sätt. Feminin form av Leon.

Lyra - Är både ett instrument, en stjärnbild samt ett vackert namn som både är musikaliskt och poetiskt.  Coola författaren/modellen Sophie Dahl och musikern Jamie Cullum har en dotter som heter just Lyra.

Minta - blommigt och glatt namn som kommer från Araminta.

Penny - Detta fina smeknamn på Penelope är riktigt fint som namn i sig.

Rubi - Fin, förenklad stavning av Ruby (rubin).

Wanda - Slaviskt kungligt namn med historiska anor. Kultfilmen En fisk som heter Wanda med John Cleese och Jamie Lee Curtis satte namnet på kartan. Wendy är ett liknande namn med samma känsla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar