måndag 2 maj 2011

Kungliga bröllop och annat smått och gott

Pippa Middleton
När hela världen har riktats mot London och det kungliga bröllopet har man i namn-cirklar snackat om Pippa (Kates syster). På svenska är detta namn en omöjlighet men i den engelsk-språkiga världen är det här ett av de nya "inne namnen". Hon heter Phillippa men kallas Pippa. Gulligt namn men som sagt, helt omöjligt efter som Pippa även betyder något helt annat på svenska. Fippa och Phillippa kommer från Philip som betyder hästarnas vän. Idag är det dessutom Filips och Filippas namnsdag i Sverige! Grattis!

Claudia Schiffers nyfödda heter Cosima
Ett annat inne-namn är Cosima. Det känns som varenda kändis har döpt sin dotter till det. Cosima kommer från Cosimo som betyder världen eller kosmos. Betyder även ordning eller värdighet. Det är ett vackert namn men jag kan inte komma på några bra smeknamn... Cosy? Sima? Imre? Ossi?

Sen har Mariah Carey och hennes hubby fått tvillingar i helgen. Det ska bli spännande och se vad de väljer för namn. En pojke och en flicka blev det. Tvillingnamn är alltid spännande eftersom namnen antingen brukar överensstämma i antalet stavelser, uttal, mening eller ursprung eller vara helt olika för att skapa kontrast. Vi får väl se om det blir ren poesi eller inte.

Min kusin fick sin lilla son förra veckan. Jag ska inte lägga ut hans helt unika namn här men bara säga att det lönar sig att vara personlig i sitt val. Tre helt olika namn som låter fantastiska tillsammans. Han har så fina namn! Grattis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar