torsdag 5 maj 2011

Namn på N

Här kommer fler konsonanter! N är en härlig bokstav! Eftersom jag själv har ett namn på N så tycker ju jag att N är lite snyggare än alla andra bokstäver...

Nadia - betyder den förstfödda på arabiska. Underbart namn som är modernt och klassiskt men inte tråkigt.

Natalie - ett riktigt prinsess-namn (Prinsessan Natalie är dotter till Prinsessan Benedikte av Danmark). Enkelt men klassiskt, mjukt men utan att vara töntigt. Ett klockrent val. Strunta i h-et. Nathalie är inte lika snyggt.

Nike - Var den grekiska seger-gudinnan. Tyvärr har ju ett stort bolag snott det här namnet. Men det är ett underbart namn ändå. Kanske dags att ta tillbaka det?

Nadira - Betyder ovanlig på arabiska. Så fint! Med detta namn får man nog vara lite ovanlig i sitt val. Passa på innan alla hittar denna juvel.

Nikki - Ett riktigt inne-namn i Sverige. Gry Forsell valde detta till sin dotter och då spreds det som en löpeld över Sverige. Jag gillar det! Från Nicholas som betyder folkets seger.

Noor - Ljus på arabiska. Så snyggt, vackert och magiskt på en gång. Drottning Noor av Jordanien är en namne.

Noa - Kan blandas ihop med populära Noah som är topp 10 i USA och Australien. Men Noa är ett namn i sin egen rätt. Det betyder kärlek på japanska samt rörelse på hebreiska. Ett av mina absoluta favoritnamn.

Nayeli - Betyder jag älskar dig på Zapotec (ett indianspråk i USA).

Neela - Från Nila som betyder mörkblå på sanskrit. Supercoolt namn med bohemisk känsla.

Noelia - Från Noel som betyder julafton.Underbart namn som endast 196 kvinnor heter i Sverige.

Niobe - Namn från grekisk mytologi. Betydelsen är okänd. Men Niobe blev förvandlad till sten av Zeus eftersom hon blev så knäckt av sorg när hennes fjorton barn dödades. Kanske inte den mest härliga berättelse, men ett vackert namn ändå.

Neo -Betyder gåva på Tswana (ett språk i södra Afrika) samt ny på grekiska. När Matrix-filmerna slog igenom gjorde detta namn det också. Är ett anagram på ONE.

Noel - se Noelia.

Noah - betyder vila/trygghet på hebreiska. Snyggt, snyggare, snyggast.

Nathaniel - Betyder gud har givit på hebreiska. Namn som har kommit starkt i den våg av klassiska namn vi har sett de senaste åren (speciellt för killar). Funkar väl på svenska.


Välj N NU! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar