torsdag 1 oktober 2015

Rebecka och Beatrices syster

Namnpoesi ger sig ut på ännu ett namnkonsult-uppdrag! Det är lika roligt varje gång. Rebecka och Beatrice ska få en lillasyster. Alltid roligt med syskon-trio funderande... 

Rebecka är ett Bibliskt, hebreiskt namn. Betydelsen är tvetydig men kan betyda en snara/fälla. Namnet är klassiskt, behagligt och vanligt-ovanligt, dvs. att det är ingen som skulle tycka namnet sticker ut men samtidigt så är det inte på topp 100-listan i Sverige idag. 

Beatrice är från latin och har flera eventuella betydelser: resande/välsignad. Namnet är en perfekt matchning med Rebecka eftersom det är ett svalt, klassiskt namn med litterära anor som lättanvänt men inte överdrivet poppis. Det är inte inte på topp 100.  

Problemet med två så här bra val är såklart att det tredje namnet måste vara lika bra! Samt det kan vara relevant att fundera över en konsonantmatchning eftersom båda börjar med konsonanter. 

Namnpoesi vara med och inspirera till ytterligare namnperfektion! 

Inspireras av: 

Clementine / Clementina - Detta vackra frukt namn är klassiskt, charmigt och fyllt av massor av coola smeknamn: Cleo, Tine, Lee, Ina. Konsonant, ovanligt men ändå "vanligt" och klassiskt svalt. 

Cordelia - Litterärt namn med okänd betydelse, kan eventuellt vara keltiskt. Passa bra ihop med båda namnen och är vackert på alla sätt och vis! 

Diana - Gudinnenamn med patos. Ska betyda gudomlig/himmelsk

Ginevra - Italiensk form av Guinevere som betyder ljus/vit från keltiskan. Jennifer är en annan modern variant på samma namn. Ginnie är ett charmigt smeknamn. 

Juliette - betyder ungdomlig/jungfru. Litterärt och vackert. 

Luella - sammansatt namn som känns modernt och glatt. 

Mariette - Fransk form av Marie. Charmigt och glatt. 

Rakel - Lite tufft, lite enkelt och på det stora hela ett underbart namn. Ett av mina favvos. Kan även stavas Rachel om man vill ha ett annat uttal. Hebreiska rötter som betyder tacka (som i får).  

Rosalind - ett litterärt namn med inneboende sommarkänsla. Shakespeare valde det. Shakespeare hade utomordentlig namnsmak... 

Serafina - Från latinet och betyder de eldiga var namnet på en form av änglar i Bibeln. Vackert, poetiskt och mer "normaliserat" sen Jennifer Garnet och Ben Affleck valde det till sin dotter. 

Victoria - Från latin och betyder seger. Kraftfullt och självständigt. 

Violetta - Vackert färgnamn från blomman viol. Även Violet/Viola är tänkbara alternativ. Letty och Lola är fina smeknamn. 

Vivianne/Vivian - Från latinets liv. Klassiskt, lagom pampigt och Vivi, Anne, Annie och Viva är fina smeknamn. Lycka gärna till och kommentera gärna igen! 


/Natalie 


2 kommentarer:

  1. Hej namnpoesi!

    Jag söker din expertis! Är mamma till Nomi, Yrsa och Arya. Har mitt sista barn i magen, kön vet vi inte ännu. Har du något bra namnförslag? Tack för en bra blogg

    SvaraRadera
  2. Hej! Ett inspirationsinlägg kommer snart!

    SvaraRadera