måndag 29 februari 2016

Vabb-konst

Båda barnen är sjuka i influensan. Vad många som inte har barn verkar ha missat är att barn måste sysselsättas oavsett om de är friska eller sjuka. Att vara hemma med två sjuka barn är att steppa up sitt game rejält när det gäller sysselsättning som är anpassad efter ork och energi. 

Att bara ha tv:n på funkar inte för oss eftersom jag tycker de blir mer hängiga av det. Därför har vi byggt lego, ritat, gjort pappers-loppor och läst böcker i massor. Som tur var hade vi precis innan de blev sjuka varit på biblioteket och lånat på oss en hög med böcker. 

Vi har flera olika rit-projekt, ett fornegyptiskt projekt och ett rymd-projekt. Att kalla våra ritstunder för rit-projekt tycker jag hjälper till att fokusera barnens energi och hjälpa dom att komma igång. Båda barnen är super intresserade av historia och allt som har med rymden att göra. 

Vi har tittat på film också. Här om dagen hyrde vi Brave - Modig. Den är så vacker och lite lagom läskig. Älskar att Merida är en kvinnlig hjältinna utan en riddare som ska rädda henne. 

Dagens namnnedslag blir därför Merida. Det är inte ett skotskt namn utan ett namn som har latinska rötter och använts i Spanien och i Latinamerika. Det ska betyda hon som har uppnått en plats av heder. I Mexico har det använts som platsnamn. Merida är ett namn som är vackert, internationellt och som har många olika smeknamnsalternativ: Merry, Ida, Erin... 

Ha en härlig vecka! 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar