måndag 9 maj 2011

Namn på A

Alla dessa A-namn. Jag läste någonstans att var fjärde människa på denna jord har ett namn på A. Undrar om det är sant? A och E måste ändå enkelt vara de dominerande bokstäverna just nu. Men varför skulle de inte vara det? A är en underbar vacker bokstav, och många fantastiska namn börjar med A. Här kommer några som du kanske inte tänkt på:

Allan - Faktiskt ganska tufft namn som har haft lite nörd stämpel. Varför? Allan är keltiska och betyder snygg eller vacker.

Andreas -Ett av de snyggare "vanliga" namnen. Enkelt, poetiskt och manligt. Ska betyda just man på grekiska (från Andrew).

Agaton - Betyder god på grekiska. Lite svårt att uttala på engelska. Men spelar roll, coolt och ovanligt namn.

Astor - Från Astur som betyder hök på en provensalsk dialekt. Astra betyder ju stjärna (grekiska) så det kan ju ha något med det att göra.

Agard - Har inte hittat vad detta betyder. Men jag vet att det är ett gammaldags svenskt namn som är ovanligt och kanske värt att komma tillbaka eftersom traditionella bonde-namn är inne igen.

Arthur - På gammalengelska betyder det björnman. Ett namn som jag tycker borde vara på väg tillbaka. Lite som Edward men inte lika vanligt.

Augustine - Coolt unisexnamn med potentiella smeknamn som Gus, Tina, Ina och Agge.

Avalon - Underbara Avalon! Afal betyder äpple på walesiska. Avalon kan ha koppling till det eftersom Avalon var paradiset i Kung Arthur - sagan. Äpplen och paradis verkar ju höra ihop... Underbart och ovanligt namn.

Aygül kanske?
Akira -  Betyder klar eller lysande på japanska. Vackert, internationellt och fint både i skrift och tal.

Aygül -Betyder månros på turkiska. Var tvungen att ha med det eftersom betydelsen är så underbar!

Audrey - Audrey Hepburn gjorde detta namn populärt. Audrey Tatou gjorde det modernt. Betyder nobel styrka på engelska.

Aimi - Betyder vacker kärlek på japanska.Så fint!

Anya - Från Anna (som är från Channah på hebreiska). Betyder välsignelse

Amy - Kort, enkelt och snyggt. Kan stavas Aimee. Från latin (franska); älskad eller vän.

Aliyah -Betyder upphöjd på arabiska. Ett av de absolut vackraste arabiska flicknamnen. Den kända, men nu bortgångna, soul och R&B sångerskan Aaliyah gjorde namnet populärt på 90-talet. Kan stavas med ett eller två A i början. Välj det som du tycker är snyggast.

Atarah - Betyder krona på hebreiska. Love, love, love this name!

Ava -Superpopulärt i USA. Betyder vackert ljud på persiska, som en fågel på latin och en massa andra saker på andra språk. Superenkelt och tidlöst.

Allegra - Betyder lyckosam på italienska. Superfint!

Alma - Betyder själ på spanska och närande på latin. Som populära Alba och Alva men med en twist.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar