torsdag 5 maj 2011

Prinsessnamn 2


Intresset för prinsessnamn och prinsnamn verkar vara oändligt. Det är inte så konstigt, för ofta är ju våra barn våra egna prinsar och prinsessor. Därför vill vi gärna ha namn som känns värdiga, stolta och kungliga. Namn som barnet kan bära med stolthet när de blir stora och som ger patos. Därför kommer här ytterligare en lista med prinsessnamn som verkligen är värdiga, vackra men samtidigt annorlunda. 

Malika - Betyder drottning på arabiska. Så vackert! Malik är arabiska för kung.

Regina - Betyder även detta drottning fast på latin. Riktigt snyggt, klassiskt och ovanligt.

Sarah - Betyder faktiskt prinsessa på hebreiska. Det var vanligt, men nu är faktiskt fina Sarah ett ganska ovanligt vanligt namn.

Amira - betyder prinsessa eller ledare på arabiska. Amir är den manliga formen. Vackert och enkelt, exotiskt men funkar bra på svenska.

Mary - Kronprinsessan av Danmark har populariserat detta enkla men klassiskt snygga namn. Mary är ett populärt namn i kungliga kretsar och en handfull prinsessor och drottningar har hetat detta.

Letizia - Annorlunda spanskt namn. Kronprinsessan av Spanien har gjort detta namn känd över världen. Roligt namn som står ut.

Leonie - Namn som varit mycket populärt i överklassen i många år. Enkelt och exotiskt. Betyder lejoninna.

Azalea - Det mest prinsessiga blom-namnet. Så vackert. Tänk att heta detta underbara namn! Vilken gåva.

Lydia - Namn från Jane Austens populära Pride and Prejudice. Namn som betyder från Lydien på grekiska. Så vackert!

Alexia - Prinsessan av Grekland har detta chica namn. Betyder hjälpare eller försvarare på grekiska. Alexis är den manliga formen.

Sonja - Drottningen av Norge heter detta underbara namn. Sonja är en form av Sophia som betyder visdom och även det är ett riktigt vackert namn.

Angelica - från Angelos som betyder besökare eller ängel. Blir inte mer prinsessigt än så här. Prinsessan av Norge heter Maud Angelica, och det är ett namn som gärna ska paras ihop med ett enklare för att det inte ska bli för sött eller gulligt. 

Clarisse - Den fiktiva drottningen i filmen En prinsessas dagbok. Spelas i filmen av underbara Julie Andrews. Snyggt namn som känns hippt och fräscht. Från Clara som betyder klar eller känd på latin.

Christel - Ovanligt namn som är coolt och exotiskt men ändå etablerat. Stella eller Chris blir fina smeknamn. Från kristall.

Lycka till i jakten på det perfekta namnet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar