onsdag 13 juli 2011

Vackra internationella killnamn

Det är många som tycker att vackra killnamn är svårare att hitta än vackra tjejnamn. Killnamn ska ofta vara förknippade med styrka, vara korta och koncisa och enkla. Jag tycker att även killar kan få bära långa vackra namn. Dagens tema är inte bara vackra namn för pojkar, utan även internationella namn med rötter i Latinamerika, Mellanöstern och Afrika.

Det är dags för vackra killnamn!
Varför inte välja namnet River? Fotto Mamma 1001

Alejandro - Ett latinskt namn som är en variant på Alexander. Lite mjukare i kanterna. Betyder försvarare eller krigare.

Isandro - Spanskt namn med grekiska rötter som betyder den som släpper fri eller frihet. Underbart namn. Isse eller Sandro funkar som smeknamn.

Sander, Zander eller Xander - tre ytterligare versioner på Alexander som är ovanliga och vackra.

Tariq - en annan stavning av Tarek som betyder den som knackar på dörren på arabiska. Starkt och vackert namn.

Amadi - Betyder fri man på det afrikanska språket Igbo. Vackert och poetiskt och starkt. Älskar det här namnet!

Ayo - Betyder glädje på det afrikanska språket Yoruba. Kort och vackert. Är ett unisexnamn.

Adino - Betyder utsmyckning på hebreiska. Otroligt vackert namn med poetisk klang.

Emmanuel - Betyder Gud är med oss på hebreiska. Kan även stavas Immanuel. Vackert namn som har en lång historia i Sverige.

Gideon - Betyder den som fäller träd på hebreiska. Vackert och annorlunda bibliskt namn som ökar i popularitet i USA.

Malachi - Betyder meddelaren eller min ängel på hebreiska. Ett namn som länge varit populärt i USA bland den judiska befolkningen men som nu likt Benjamin, Jacob, Noah och Gabriel sprider sig och blir ett vanligt namn i USA. Starkt och vackert med vacker innebörd.

Zion - Lauryn Hill valde detta namn till sin förstfödda son. Zion är både namnet på himlen och hemlandet självt på hebreiska.

Arden - Från keltiskan och betyder högt. Är egentligen ett efternamn men används nu även som förnamn. Har lite samma känsla som Aidan.

Earnest - I Oscar Wildes pjäs The Importance of being Earnest är det faktiskt namnet Earnest som har en huvudroll. Den här pjäsen är en av mina favoriter, och likt en av karaktärerna är jag fascinerad vid namnet. Ärlig. Kan man heta något bättre?

Cosmo - Kommer från Kosmos, som betyder universum. Den feminina versionen Cosima är på frammarsch och kanske även detta vackra namn.

Devon - Detta är namnet på ett landskap i Storbritannien som fick sitt namn av en keltisk stam. Coolt och vackert namn som är lite förbisett i den anglikanska världen.

Jaden - Betyder Gud har hört på hebreiska (Jadon). Will Smith valde detta namn till sin son. I USA är det ett unisexnamn numera.

River - Betyder flod på engelska. Enkelt, vackert och gångbart internationellt. Kanske nästan lite för coolt. Men spelar roll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar