söndag 1 april 2012

Slaviska namn

En väninna väntar barn i slutet på april, och då hon har kroatiskt ursprung började jag läsa på om slaviska namn och hittade dessa juveler. Vissa namn är inte slaviska utan har andra ursprung och är populära även i andra delar av världen:

Luka (Luca) - den slaviska formen av Luke. Hillary Duff valde nyligen detta till sin son. Internationellt, modernt, hippt och vackert. Ett klockrent namn. Nya Milo?

Lovre - Lars på Kroatiska. Så jäkla snyggt!

Dario - coolt, nytt och manligt. Från persiskan och betyder att äga någonting gott ungefär. Funkar väl både i Sverige och internationellt. Me love!

Branimir - slaviskt klingande übermanligt och mycket kaxigt namn. Betyder ungefär känd försvarare. I feminin form blir det Branimira. Så fina båda två!

Cila - den slaviska formen av Cecilia. Fint på ett enkelt sätt.

Danica - betyder morgonstjärnan- Venus- på olika slaviska språk. Fantastiskt vackert och modernt namn. Danny är ett coolt smeknamn på en tjej!

Blanka - En av de första drottningarna av Sverige hette faktiskt Blanka. Från franska Blanche som betyder vit. Fint namn som är mer eller mindre oanvänt.

Larisa - Hade en tysk kompis som heter Larissa. Ovanligt namn som slår knockout på alla andra -issa namn. Coolt och feminint. Betyder citadell på grekiska och var en nymphs namn i grekisk mytologi.

Nevena - betyder marigold. Otroligt fint namn. Modernt, vackert och annorlunda.

Zora - betyder gryning. Coolt z-namn som är lite prinsessigt.

Bozenka - Lagom svårt namn som jag älskar! Låter fantastiskt. Betyder gudomligt och det är just vad det är!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar