söndag 12 maj 2013

"Son, I'm Captain Jack Sparrow. Savvy?"

Kan man heta Pirat?

Mannen och sonen för ett år sen vid havet
Tydligen för det finns redan tre män/pojkar som heter det i Sverige. Pirate heter en kvinna och en man.  Där ser man!

För dig som vill ha ett namn som kanske inte står ut på samma sätt men ändå tilltalas av sjöskummet och ohoj-känslan så är Jack Sparrow, Davy eller Bonnie mer användbara.

Davy använde Tori Spelling nyligen som andra namn till sitt fjärde barn. Coolt och användbart om man vill ha ett alternativ till Charlie eller Liam.

Bonnie är ett fräscht och ovanligt tjejnamn. Det betyder vacker på Skotska (från Franskans bon). Vackert och historiskt. Kan nog öka i popularitet iochmed med likheten med t e x Molly och Penny.

Jack är coolt och intressant. Lite mörkare och mer intressant än John eller Johan som är namnsläktingar. I kombination med vackra Sparrow blir det ett klassisk kombo á la Han Solo eller Bruce Wayne. Träffade en pappa i parken med en liten Jack som sa att var efter Ulf Lundells numera klassiska bok. Inte läst, men visst är Jack ett alternativ som växer på en. Litterärt, många olika "original" ger namnet en mångfascetterat ursprung. En pirat, en huvudperson i en bok, en cool skådis, hylla en författare man älskar etc. Jack - lite coolare helt enkelt. Eller så kör du på Pirat!

Det finns bara en sak att säga:

"So, if ye have what it takes to be a ruddy pirate, raise your fist in the air and let me hear you say 'Arr!'"  

- Jack Sparrow 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar