söndag 17 maj 2015

Rymdnamn

Ett inlägg för alla rymd-nördar där ute. Älskar du Star WarsStar TrekFarscapeSerenity eller Stargate? 

Dags för NAMNPOESI att lista de bästa rymdrelaterade namnen för alla blivande sci-fiföräldrar! Här kommer de bästa namnen from a galaxy far far away som hör hemma även här nere på Tellus:

Astra - betyder himmelsk eller stjärnorna på latin. Vackert och oanvänt. Ett oväntat val som känns modernt och fräckt.

Amidala - Padmés drottningnamn. Pampigt, vackert och speciellt namn som passar in bland alla fiktiva kungliga namn som är inne just nu.

Anakin - Vaders barndomsnamn Anakin är ett namnval som påminner om Adrian fast är mjukare. Enkelt och charmigt.

Andromeda - Namnet på vår närmaste galax som är ett annorlunda men användbart namn som verkligen har det lilla extra. Namnpoesi!

Ariel - betyder Guds lejon på hebreiska och är Disneys lilla sjöjungfru. Men även en planet i serien Serenity och en av planeten Uranus månar ( de andra heter b l a Portia, Titania, Cressida och Caliban). Underbart och oanvänt val.

Cassiopeia - en skönhetsfixerad drottning som placerades upp och ner på himmelen som stjärnkonstellation. Andromedas mamma enligt mytologin. Vackert, exotiskt och spännande val.

Castor - en stjärnnamn som känns vackert och speciellt. Även ett mytologiskt namn. Castor och Pollux var tvillingsöner till Zeus.

Cosima - vackert feminint namn som betyder kosmos/ordning från grekiskan. Cosimo eller Cosmo är fina manliga alternativ. Claudia Schiffers yngsta dotter har detta vackra namn.

Ezra - en av de "nya" karaktärerna i Star Wars. Coolt namn som betyder hjälp på hebreiska.

Halo - betyder gloria. Är även namnet på ett dataspel om en ringvärld som flyter i rymden som heter Halo. Ett häftigt andranamn för dataspels-nördar och poeter där ute. I USA är namn som Lyric, Darling, Poet, Painter och Balllerina de nya innenamnen som andranamn. Halo passar in i den kategorin.

Kiran - den första solstrålen på sanskrit. Unisex.

Lando Calrissian - Ett coolt och härligt namn precis som karaktären.

Leia - prinsessornas prinsessa. Klassiker som blivit mycket populärt i Sverige.

Luna - populär karaktär i Harry Potter -böckerna. Betyder måne på spanska. Vackert, enkelt och annorlunda utan att vara konstigt.

Mars -Orion - Jupiter - Tre rymdnamn som funkar väl som tuffa mellannamn. Jupiter var himlarnas konung, Mars krigets Gud och Orion en mytologisk jägare som blev en av de mest kända stjärnkonstellationerna. Orion är min favorit.

Nova - Den feminina varianten på Neo, betyder ny på latin. Namnet används också inom astronomin på en stjärna vars ljus ökar i intensitet.

Selena - betyder måne på Grekiska.

Sirius - den starkast lysande stjärnan på himmelen. En karaktär i Harry Potter-serien. För den rymd-besatte.

Skywalker - poetiskt mellannamn för Star Wars-nördar. Otroligt vacker innebörd. Love love love.

Spock - för den modige.

Talyn - betyder klo (från Talon). Unisexnamn som är namnet på ett kvinnligt levande skepp i Farscape. Riktigt fint namn med cool edge och attityd!

Tibertius - Captain James T Kirks (Star Trek) mystiska mellannamn som är ett gammalt romerskt förnamn. Lite lagom krångligt men fint.

Vader - Mycket metall (är även ett sjukt hårt Polskt metallband) och lite för "elakt" för oss vanliga dödliga. Men samtidigt är Vader det ultimata rymdrelatetade namnet. Darth Vader är rymden personifierad i sin svarta "rymddräkt" och kalla obevekliga sinne.

Vala - Vala Mal Doran är en rolig och söt karaktär i Stargate. Vala är ett sött namn som känns enkelt och klassiskt. Lite som ett mer spännande Vilma eller Vilda.

Vega - en starkt lysande stjärna på himmelen, betyder örn på arabiska. Vackert namn som är lite lagom coolt. Något både mormor och jobbkollegan kommer gilla.

Stjärnklart 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar