måndag 11 november 2013

Bokstaven P

Pyssel... trolldeg med rosa karamellfärg
P. Namn på P är precis som de flesta konsonantnamn inte speciellt populära nu. Undrar varför när det finns så många fina!

Pamiga, speciella och läckra!

Här kommer några favoriter:

Paloma - Duva på spanska. Ett svävande vackert namn.

Pandora - Betyder den allbegåvade på grekiska. Blir det bättre än så här? Strunta i eventuella Pandoras box- slirningar. Pandora står rakt i ryggen!

Pallas - Vishet på grekiska. Pallas Athena var krigets och kunskapens Gudinna. Ovanligt, litterärt och rock&roll samtidigt.

Pamela - Vackert, klassiskt och fyllt av patos! Sägs betyda all honung från Grekiskan. Skapades av författaren Sir Phillip Sidney för en dikt. En favorit!

Paolo - Betyder liten Paul. Men strunta i det! Ett vackert namn som är italiensk och poetiskt!

Parisa - betyder som en älva på Persiska/farsi. Underbart och coolt med kopplingen till staden Paris.

Paz - Betyder fred på spanska. Vackert på både kille och tjej!

Pax - Betyder fred på latin. Funkar bra på svenska. Funkar på både tjej och kille.Petra - Starkt, stabilt och snyggt samtidigt. Betyder klippa på latin.

Penny - Glatt och peppigt namn med hipsterkänsla. En Penny kan allt!

Petronella - Välj detta namn istället för Isabella, Gabriella och alla andra -ella namn där ute! Originellt, ovanligt, coolt med klassiska anor! Betyder diamant på latin! Fina smeknamnsvarianter som NellyBellaEllaPetraOna.

Phelix - Okej, det är samma namn som Felix och uttalas som F. Men det ser så coolt ut med ph i början! Kanske som mellan namn på en liten tjej?

Pollux - Kanske även detta är mer ett mellannamn. Men det är snyggt, ovanligt och är en stjärna i  stjärnkonstellationen Tvillingarna. Betyder krona på grekiska.

Poppy - Ett av de gladaste blomnamnen!

Pricilla - Inte bara Elvis fru, utan ett vackert namn i sin egen rätt. Lite country, lite rock, och väldigt eget! Coolt!

Py - Ett kort men naggande gott namn! Jag älskar Py. Det är bara så... kaxigt!

Fler P som sätter bokstaven på kartan? Jajamensan det finns Paxton, Pace, Pamina, Parker, Parvati,  Pedro, Penelope, Peregrine, Piper,  Poseidon, Primrose, Pärla...



2 kommentarer:

  1. Mina p-favoriter är Pim, Polyanna,Pinja, Petunia, Povel, Primus, Pius och Phineas.

    SvaraRadera
  2. Ja, absolut! Vilka bra tillägg! Povel är ett oväntat och trevligt namn som nog kan få ett uppsving nu när Tage har blivit på populärt. Pinja har jag aldrig hört om! Fint! Tack för din kommentar!

    SvaraRadera