tisdag 26 augusti 2014

Tvillingar...

Elin och Winston har blivit storasyskon till identiska tvillingflickor! Stort grattis önskar Namnpoesi och kommer här på begäran med lite inspirerande namn...


Varsågod, hoppas några av dessa namn kan vara inspirationen ni söker!


Elodie och Winnie - (Rikedomar och välsignad fredsmäklare från Grekiskan resp. Welsiskan) - i den här fina kombon kommer syskonens första bokstäver tillbaka igen i glada och poetiska namn. Det är en bra idé att väva ihop den nu stora syskonskaran via första bokstäverna.

Mabel och Matilda - (älskvärd och klar för kamp/mäktig krigare från Latin resp. Germanskan) -  Coola och starka bokstaven M blir dubbeltupp i dessa vackra namn som blir vackra tillsammans, och som individuella namn. Något man behöver fundera över som tvillingnamngivare...

Amelia och Amy - (arbete och älskad från Tyskan och Franskan) ytterligare en bokstavskombo som man inte kan undgå att älska. På tvillingar kan jag nästan känna att hittar man två namn som matchar liiiite men som ändå står stabilt själva måste man slå till. Dessa vackra namn är fina både tillsammans och själva.

Lea och Liv - (ängsmark och liv från Hebreiskan och Fornnordiskan) - en kort och enkel kombo som ändå är naggande god och poetisk som få. Kan inte låta bli att matcha de första bokstäverna så även här knyter L-et ihop namnen och ger en känsla av samhörighet och gemensamhet utan att matcha för mycket!

Adele och Isolde - (nobel och is-regenten från Forngermanskan och Welsiskan)-  en färgstark kombo som känns stark och vacker utan att sticka ut "för" mycket. Två vackra och moderna namn!


Hoppas ni hittar de namn ni söker och stort lycka till med er stora familj! Grattis önskar NAMNPOESI!







3 kommentarer:

  1. Kul med folk som har en så varierad namnsmak att de gillar både Elin och Winston. Jag kategoriserar lätt namn och har färre stilar som jag gillar.

    SvaraRadera
  2. Tack för inspirationsförslagen! Vi funderar och funderar... Antonia och Melanie...vad tänker du om den kombinationen? Mabel och Matilda är min favorit av dina förslag!

    h. Elin och Winstons mamma

    SvaraRadera
  3. Hej!

    Varsågod, tvillingar är alltid roliga att namn inspirera av den enkla anledningen att de är två! :) Antonia och Melanie låter jättebra! Som jag kan se så kommer Antonia from Anthony som man inte vet vad det betyder. Det ska vara ett mycket gammalt Etruskiskt namn. Melanie kommer från Grekiskan och betyder mörk/svart. Jag tycker båda namnen är moderna, klassiskt vackra namn som känns som en enhet utan att vara för matchiga. Ann och Mel är fina smeknamn! Lycka till!

    SvaraRadera