torsdag 21 augusti 2014

Rockigt på O

Dave Grogh (Foo Fighters, Nirvana) med fru har fått tredje dottern! De ska kalla henne Ophelia. Vackert! Ophelias systrar heter Violet och Harper! Tre namn som harmoniserar fint tillsammans utan att vara för matchiga. 

Metalnamn...
Ophelia är det mest "risktagande" namnet med kopplingen till karaktären i Shakespeares Hamlet som blir vansinnig och begår självmord. Namnet kommer från grekiskan och ska betyda hjälp. Namnet skapades av poeten Sannazarro men blev evigt när Shakespeare använde det.  En nutida populärkulturell koppling är den populära BBC-serien Desperate Romantics där den kända konstverket av Sir John Everett Millais "Ophelia" målas. Den verkliga tavlan hänger på Tate Museum i London och målades 1851.

En liten namn-godisbit är att namnet Everett (som i konstnären ovan) ökar i popularitet. Det är, likt Ebba, en variant på forntyska Ebenhard (modig som en vildsvin) och har blivit lite av en kändisfavorit. John Irving och Isaac Hanson har båda söner med det namnet. Everett är även använt i USA som tjejnamn. Läckert unisexnamn!

Visst kan både Ophelia och Everett få öka i popularitet! Coola framtidsnamn helt enkelt! 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar