lördag 10 januari 2015

Ovanligt coola namn på B

Namn på B som är lite ovanligare, lite coolare och helt enkelt lite bättre? Bli inspirerad nedan:

Bellamy - underbart blommigt namn med coola hipster vibbar. Ska eventuellt vara ett franskt/engelsk efternamn som ska betyda god vän (bel ami) men jag har inte lyckats bekräfta det via flera källor. Bellamy känns lite unisex men verkar främst ges till flickor.

Benicio - Den coola skådisen Benicio del Toro har satt detta vackra namn på kartan. Det är en spansk form av Benedict som betyder välsignad. Me like muchisimo!

Bernard - Forntyskt namn med hård björn/ modig björn betydelse. Bernie är ett urgulligt smeknamn på detta hipsternamn med historiska vingslag. Bernard och Bianca, en lite okänd Disney-klassiker spred namnet. Är ovanligt med med mycket potential.

Blaine - Unisexnamn som känns hårt och tufft men ändå charmigt. Ska ha Skotska rötter och betyda gul.

Bowie- Ökar i popularitet men är fortfarande ovanligt. David Bowies efternamn har nu blivt ett unisexalternativ för den coole musikerälskaren som precis som Lennon, Jagger, Holiday och Cash. Zoë Saldana med sin konstnär till make Marco Perago gav en av sina tvillingsöner namnet Bowie Ezio. Brorsan är Cy Aridio.

Brianda - Härligt och lite magiskt med brilliant innebörd.

Briony - från Grekiskans som ska betyda att växa lyxigt/starkt. Maffigt och coolish värre!

Branwen - välsignad korp från Welsh. Tufft, speciellt och magiskt. En halv-magisk prinsessa i den mytologiska historien från den förantika samlingen Mabinogi om man är intresserad av historiska/litterära kopplingar.

Byron - Romantiskt och vemodigt. Den mest kända namne måste vara Lord Byron en av historiens mest kända poeter. Lite ovanlig och intressant innebörd eftersom namnet ska betyda stall. Litterärt och internationellt!

Vilket är ditt favoritnamn på B? 

6 kommentarer:

  1. På flicksidan är mitt favoritnamn på b Beda och på pojksidan Botvid. Benedict och Benedicta/Benedicte tycker jag också är otroligt vackra.

    SvaraRadera
  2. Benedict och Benedicte är mycket vackra namn! Beda och Botvid är riktigt coola! Tack för din kommentar!

    SvaraRadera
  3. Bianca, eller Blanche ...skulle gärna ha döpt min B tvilling till Bianca men tyvärr fanns det redan en Bianca inom närmsta familjen... Bertram gillar jag som B-namn på en pojke ;o) tack för en fortsatt inspirerande och skojig blogg att läsa !

    SvaraRadera
  4. Tack Natalie! Vilket fint namn du har! :) Blir mycket nyfiken på vilka namn du valde - tvillingnamn är ju dubbelt så mycket namnpoesi!

    SvaraRadera
  5. Jag drömde en gång att jag hade ett barn som hette Bruno :)

    SvaraRadera
  6. Haha, ja varför inte? Bruno är coolt och annorlunda! Tack för din kommentar!

    SvaraRadera