måndag 2 februari 2015

Hundratusen

Kära namnvänner!

Dags att fira att Namnpoesi nu nått över 100 000 unika läsare! Ett litet steg för en liten blog med mycket namnkärlek! Tack alla er som läser och kommenterar!

Detta inlägg blir ett repris-inlägg nämligen Namnpoesis mest populära hittills!

Inlägget handlar om coola och kreativa tjejnamn! Håll till godo! 

Coola, självständiga, kreativa och vackra! Här kommer en lista på coola och oväntade tjejnamn! En lista för dig som vill ha ett namn inte så många andra har, som är lite annorlunda och som har stor coolhetsfaktor! 

Arlo - Johnny Knoxville satte detta killnamn på kartan som tjejnamn när han valde det till sin dotter. Tycker det känns kreativt och roligt! Är ett Spanskt namn så vitt jag kan se och är en typ av träd. 

Avery - Håll i er Tolkien-fans! Det här namnet är av Engelskt ursprung och betyder alvernas härskare! Det är ett killnamn som blev unisex som sen blev tjejnamn. Tycker det är magiskt! 

Calla- En typ av lilja och betyder vacker på Grekiska. Är coolare alla ros-namnen men ändå feminint. För den som vill ha kakan och äta upp den samtidigt så att säga!

Elektra! Fotto av Mamma 1001
Coralie - betyder korall på Franska (från Latin). En av mina favoriter som jag var nära och använda till min dotter. En framtida dotter kan nog få detta namn. Korall är en symbol för tur, kärlek och god hälsa i många delar av världen. Älskar!

Elektra - Betyder skinande, klart på Grekiska. Strunta i Freud-kopplingen det här namnet är elektriskt. På ett bra sätt! Är ju dessutom en kvinnlig Superhjälte! 

Emery - Har Tyska-rötter men är nu ett Anglikanskt namn. Betyder arbetsam eller företagsam. "Inne" i USA och det är inte konstigt. Killnamn som blev tjejnamn förmodligen i namnvågorna efter Emma-populariteten världen över. 

Harlow - Var ursprungligen mest känt som Jeans efternamn men blev tjejnamnet med stort H när Nicole Richie och hennes rockande man Joel Madden valde det till sin dotter. Har Engelskt ursprung och sägs betyda armé. Riktigt vackert, mycket internationellt och lite lagom kaxigt. 

Indie/India - Det är inte många nationer vars namn passar som namn. Men Indie/India är så vackert att man glömmer bort att det är ett av världens största länder. Flera kändisar har valt detta namn vilket gör att det är flitigt omnämnt på namnbloggar och namnsidor världen över. Tycker att det känns kryddigt, fräscht och intressant! Hörde en mamma ropa på sin dotter i parken och ryckte till när jag hörde henne säga "India". Det funkar väl på Svenska. Riktigt häftigt!

Pärla- Eftersom Pearl är så populärt så funderar jag på varför inte Pärla är det. Det är vackert och klassikt, coolt och rustikt samtidigt! Det finns faktiskt 75 kvinnor/flickor i Sverige som heter detta. Det vackra och coola namnet förtjänar fler!

Shalom - Betyder fred på Hebreiska. Har skrivit om det förr. Tycker att det är magiskt! Lite hippie-varning kanske, men vad gör det?

Smilla -  Det blev väldigt populärt när boken Smillas känsla för Snö kom ut på 90-talet. Nu är det lite bortglömt men jag tycker det är superfint! Ett riktigt bra namn! Enkelt, vackert att uttala och kreativt. Författaren till boken Peter Höeg sägs ha skapat namnet utifrån Grönländska och Danska: "en som smånynnar" respektive "leende". Bara det är ju roligt. 

Snöa - I många kulturer är det populärt att ge namn som har med snö att göra: Eira, Lumi, Neve, Nevada, Nieve, Yukiko. I Sverige har endast tre kvinnor/flickor detta namn. Jag tycker det är superhäftigt! Är ett poetiskt och vackert val. Skulle fungera väl som ett poetiskt, annorlunda mellannamn! Tänk er Dorotea Snöa Marie eller Thérese Snöa. Gillart! 

Winslet - Må vara ett efternamn på en superkänd skådespelerska (Kate). Men jag gillar det här som förnamn! Eftersom en jättestor namnvåg världen över, framförallt i USA, verkar vara att ta manliga namn/efternamn och använda som förnamn så är ju det här en hit. Coolare och finare än Anniston (som faktiskt är på väg "upp" i USA). Winnie är ett hippt smeknamn. Eller så kör du på Winifred/Winnifred. Coolt det med. 


GRATTIS NAMNPOESI

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar