fredag 30 oktober 2015

Poldark

Här kommer ett kombinerat namn/serie och bok-inlägg!

Serien Poldark blev en av BBCs stora succéer i våras och den har nu visats i Sverige under hösten. En andra säsong spelas in just nu i Storbritannien. Serien handlar om det hårda livet längs Cornwalls kust för ungefär 200 år sedan. 

Serien bygger på böckerna med samma namn av Winston Graham. Serien har 12 böcker så det är en perfekt bokserie att dyka ned i.

Jag bara älskar skådespelaren som spelar huvudrollen så jag har väntat in serien och läste boken för några år sedan. Om man gillar historiska draman så är den ett måste!

Serien har många spännande och användbara namn. Här kommer mina favoritnamn från Poldark: 

1. Demelza - ska betyda fortet vid Maeldaf och har rötter i Corniskan (en lokal dialect från Cornwall). Spännande, ovanligt och vackert precis som dess bärare i böckerna. Spelas av Eleanor Tomlinson.

2. Verity - Detta namn har samma rötter som Vera. Betyder sanning. Bra alternativ för Vera-älskare som känner att det är för populärt. Spelas av Ruby Bentall.

3. Meliora - Betyder bättre från Latin. Modernt, poetiskt och prinsessigt. Mindre karaktär från böckerna.

4. Francis - Vackert namn på en karaktär som kanske inte alltid tar de bästa besluten. Från Franciscus som betyder fransk. Frances är den feminina versionen. Spelas av Kyle Soller.

5. Ross - huvudkaraktären som i serien spelas av irländske Aiden Turner. Från början ett efternamn som bars av de som kom från områden ( b l a i Skottland) som kallades för Ross. Ross ska på skotskan betyda land/huvudmark. 

Bums iväg till bibblan och låna böckerna! Ha en härlig dag. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar