tisdag 28 juni 2016

Sommarpyssla

Pyssel 1.
En varm sommarledighet är lätt att planera inför. Men regniga dagar behöver man som småbarnsförälder ha kreativa och roliga pyssel preppade.

I det här inlägget får du massa grymma pysseltips för alla åldrar! Släpp loss kreativiteten det är vår!

Pyssel 2. 
1. Matisse-klipp. Det här är ett bra pyssel eftersom det passar för barn i alla åldrar. Se bara till att ha bra saxar anpassade för barn och papper i lite tjockare kvalité. Vill ni sätta upp era konstverk som vi gjorde (se bild) så är det bara att hitta en bra vägg och kludda upp i bra formation. Klipp loss!
Bild 2. 

2. Inspireras av historiska bilder. Att gå till ett bibliotek och låna böcker om historia är grymt trevligt och lärorikt. Låt barnen välja en bild att sen göra en egen version av eller rita upp av bilderna och låt barnen färglägga! Vi satte ihop våra egyptiska gudar och gudinnor och faraoner till en bok om forntidensegypten.

Man kan även bygga historia i lego! Se bild 2!
Pyssel 3. 

Superroligt!

3. Inspireras av Mini-Mello och gör toarulle-dockor och små scener av papper. Det finns inget rätt eller fel. Kanske en Alien vill sjunga med till Adele?  Låt barnen rocka loss och använda sin fantasi!

Material som behövs: toarullar, papper, klister, glitter, trådar och bra pennor.


Trolldeg
4. Trolldeg är bland det roligaste som finns. Lite kladdigt men kul! Ett enkelt recept är:

1 dl vatten
2 dl mjöl
1 dl salt
1 msk olja typ rapsolja
karamellfärg om du vill ha färg

Blanda ihop allt till en smidig deg. Låt stå i kylskåp 1 h för att sätta sig.

Pyssel 5
5. Bygg hinderbanor av toarullar och papp! 
 6. Pärla med pärlplattepärlor! Du kan göra mönster med pärlplattorna men också skriva egna små pärlplatte-skyltar som vi gjorde. Lägg pärlorna på bakplåtspapper och lägg på ett ark uppepå när du smälter ihop det med strykjärn!
Har du bra sommarpyssel-tips så dela gärna med dig! Pyssla på!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar