torsdag 8 september 2016

Höst-namn med sting

Det finns många vackra namn med höstlig känsla. Varma namn som doftar kanel och blöta löv.

Albus - Nu när Anton börjar bli överpoppis kanske fina Albus få en bit av kakan. Albus Dumbledore är den härlige rektorn på Hogwarts i Harry Potter. Betyder vit på Latin. Alban är ett annat alternativ som har samma betydelse. J.K Rowling skapade namnet för sin karaktär. Låt inte det stoppa dig, Astrid skapade Ronja.

Byron - Detta namn har en äkta romantiskt känsla, mycket på grund av den kände namnen Lord Byron, en av historiens främste poeter. Namnet är spännande och ovanligt men med en lite skum innebörd (stall). En roligt namnfakta är att det var James Deans mellannamn. Gillart!

Cassian - Underbart namn med patos och lång historia. Är en variant av Cassius som är Latin för tom men jag har läst att namnet även har en kryddig betydelse (kanel). Mer namnforskning behövs men namnet är fantastiskt! Båda namnen fungerar väl med K.

Genevieve - Ett makalöst namn som ska betyda ungefär klan kvinna. Klassiskt och übervackert namn. Känd namne är medeltida helgonet av ParisSt Genevieve som skyddade staden mot hunnerna. Namn som definitivt har en wow-känsla. Vivi, Neve, Ginnie, Gena eller Gina är coola smeknamn.

Hedwig - eller Hedvig för den delen känns lite höstligt och varmt på något sätt. Från germanskan och betyder kamp och krigEdda är ett fint smeknamn. 

Jeremiah - Detta Hebreiska namn är underbart. Namnet betyder utnämn av Gud. Bibliskt och spännande, maffigt och vackert. Ökar i popularitet i USA och är vanligt förekommande i litteratur och serier.

Joshua - En riktig favorit. Underbart, poetiskt och enkelt i all sin prakt. Gud är min räddning på Hebreiska. Topp 20 i USA och topp tio i Storbritannien, på Irland och i Australien.

Mabel- Uråldrigt namn som är en version av Amabilis som betyder älskvärd på Latin. Känns modernt och hippt.

Manon - Fransk version av Marie. Jag älskar Manon! Det känns så ovanligt och läckert! Så fräscht. Trots att det är ett "gammalt" namn känns det mycket modernt.

Mira - betyder titta/se på Spanska, och hav på Sanskrit. Enkelt, lagom populärt och coolt.

Merida - från nya Pixarfilmen (eller är det Disney). Hon verkar vara en cool hjältinna ändå! Namnet är lite mer andvändbart än Mulan (även om jag älskar den filmen!).

Maribel - Sammansatt namn av Maria och Isabelle. Vackert, ovanligt och klassiskt.

Mio - unisexnamn. Betyder hursom vacker blomtråd (typ) på Japanska. Är en pojke i Astrid Lindgrens vackra Mio, Min Mio. En riktigt barnboksfavorit som jag tycker känns lite bortglömd.

Minerva - Kunskapens Gudinna inom Romersk mytologi. Betyder av sinnet/intellektet på Latin. Är en underbar karaktär i Harry Potter. Potentiella smeknamn är Minnie, Mina, Eva, Iva eller Ina.

Mircea - rumänskt namn med det slaviska mir -fred. 

Raphael - Från Hebreiskan och betyder Gud har läkt/helande Gud. Raphaela är en underbar feminin version som coola skådisen Jemima Kirke valde till sin dotter.

Remus - Detta namn tillhörde en av tvillingbröderna som sägs ha grundat staden Rom. Spännande namn med kreativ känsla. Ovanligt och äventyrligt! Remus Lupin (varulv) är en viktig karaktär i Harry Potter.

Ha en underbar dag! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar