söndag 11 september 2016

Enkla killnamn

Här kommer ett inlägg med "enkla" ovanliga killnamn. 

Vad tycker du om dessa enkla små guldkorn till namn?

Beppe - Den folkkäre Beppe Wollgers satte detta namn på kartan. Kan vara ett smeknamn på Benjamin eller Guiseppe eller stå på egna ben.

Egon - Betyder eventuellt svärdets vän (från Egwin).

Elmo - Namn som använts som förkortning på namn som kommer från Tyskans ord för hjälm eller smeknamn för Erasmus är ett fräscht och trevligt kort namn. St Elmo kallas St Erasmus som är alla sjömäns helgon och elden är hans signum. En 80-tals rulle (Rob Lowe, Demi Moore, Judd Nelson) heter just St Elmo's fire.

Grim - Ett namn som ger konnotationer till sagor (Bröderna Grimm), asatron (Oden använde namnet för att dölja sin identitet när han besökte jorden) och hästar (grimma). Betyder mask/maskering så vitt jag vet.

Jarl - Var en titel förr i tiden i norden. I stil med furste och betyder hövding. Kan idag användas som namn (titlar är annars förbjudna som barnnamn i Sverige).

Laban -  Laban är ett Bibliskt namn och betyder vit. Spöket Laban är en välkänd barnfigur och kan man heta Emil kan man självklart heta Laban.

Loa - Eventuellt skapat ur djurnamnet Lo eller inspirerats från kvinnonamnet Lóa (Isländskt) är detta ett coolt och häftigt men enkelt namn á la Noah eller Love.

Tibor - Ursprunget är Slaviskt och det ska betyda helig plats. Coolt och manligt.

Vidar - var i den Fornnordiska mytologin Odens son. Namnet betyder skogsman.

Någon ny (eller gammal) favorit här?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar