torsdag 31 mars 2011

Här sätter jag P

Idag vill jag lyfta fram ytterligare en bokstav som inte används så ofta. P. Namn på P är precis som de flesta konsonantnamn inte speciellt populära nu. Varför inte? Det finns så många namn  på P som bara är så underbara!

Pamela - Vackert, klassiskt och fyllt av patos! En favorit!

Petra - Starkt, stabilt och snyggt samtidigt. Betyder klippa på latin.

Paz - Betyder fred på spanska. Vackert på både kille och tjej!

Petronella - Välj detta namn istället för Isabella, Gabriella och alla andra -ella namn där ute! Originellt, ovanligt, coolt med klassiska anor! Betyder diamant på latin! Fina smeknamnsvarianter som Nelly, Bella, Ella, Petra, Ona.

Pricilla - Inte bara Elvis fru, utan ett vackert namn i sin egen rätt.

Paloma - Duva på spanska. Ett svävande vackert namn.

Pandora - Betyder den allbegåvade på grekiska. Blir det bättre än så här? Strunta i eventuella Pandoras box- slirningar. Pandora står rakt i ryggen!

Pallas - Vishet på grekiska. Pallas Athena var krigets och kunskapens Gudinna. Ovanligt, litterärt och rock&roll samtidigt.

Py - Ett kort men naggande gott namn! Jag älskar Py. Det är bara så... kaxigt!

Paolo - Betyder liten Paul. Men strunta i det! Ett vackert namn som är italiensk och poetiskt!

Pax - Betyder fred på latin. Funkar bra på svenska. Funkar på både tjej och kille.

Phelix - Okej, det är samma namn som Felix och uttalas som F. Men det ser så coolt ut med ph i början! Kanske som mellan namn på en liten tjej?

Pollux - Kanske även detta är mer ett mellannamn. Men det är snyggt, ovanligt och är en stjärna i  stjärnkonstellationen Tvillingarna. Betyder krona på grekiska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar