onsdag 13 april 2011

Poetiska killnamn

Många av mina vänner säger jämt att vackra tjejnamn är enklare att komma på än vackra killnamn för det finns så många fler tjejnamn. Det må kännas så, men jag vågar påstå att det inte är sant! Däremot är vi ofta mer traditionella i våra val av killnamn. Alla heter namn som låter starkt, bestämt, kort och hårt för vi tror att pojkar måste växa upp till att passa i kostym och slips. Varför kan inte en blivande statsminister heta Elon eller Tristan? Det är dags att våga tänka kreativt, poetiskt och magiskt även till små pojkar! Här är lite inspiration:

Tristan - Jag har haft med det här namnet förut. Men självklart måste det vara med även nu! Betyder tumult eller uppror.Tristan is pure poetry for my ears.

Elon - Variant på Elion. Betyder ek på hebreiska. Otroligt vackert namn.

Rosario - Ett spansk och italiensk unisex namn. Betyder radband. Magiskt namn med Rio som coolt smeknamn.

Romeo - Varför inte våga detta mest poetiska av namn? Kommer från ordet som betyder romersk pilgrim eller vandrare till Rom.

Aiden - Från det irlänska namnet för liten eller eldig. Jättefint, vackert att se i skrift. Adrian (från Hadria som är ett område vid Meldelhavet) är ett liknande namn som är lite mer vanligt men också vackert.

Milo - Ett av de absolut starkast lysande stjärnorna på namnhimlen just nu. Mil betyder graciös och roten miles betyder soldat på latin. Mil betyder också tusen.

Lio - Hawaiianska för lejon. Säger sig självt. Leo fast i ny förpackning. Som Mio fast mer ovanligt.

Rafael - Betyder Gud har helat. Underbart namn. Frågan är bara vad kan man kallas när man heter Rafael så man slipper Raffe?

Felix - Betyder lycklig eller framgångsrik på latin. Vilken gåva att ge sin son!

Emery - Kommer från olika rötter som betyder universell rikedom (germanskt). Snyggt namn. Ett liknande namn är Emmet som är super inne i USA.

Varför ska bara flickor få poetiska stjärnor?
Tiberius - Poetiskt och rock&roll samtidigt. Betyder man från TibernJames Tiberius Kirk är en fiktiv karaktär som burit detta kejserliga namn. Tibbe är ett fint smeknamn. Om Maximillian och Vincent funkar nu är det även dags för Tiberius!

 Evren - Betyder kosmos på turkiska. Riktigt fint!

Evander - Betyder god man på grekiska. Du blir garanterat ensam om detta coola val! Evan är ett bra smeknamn som funkar internationellt!

Gilbert -Betyder lysande löfte (germanskt). Vackert, orginellt och annorlunda. Var inte rädd över Bert som smeknamn. Snart är Bertil ett så pass populärt namn att det inte kommer vara ovanligt längre. Gille eller Ibbe funkar som smeknamn.

Ibrahim - Arabisk form av Abraham som i sig också är ett vackert (och uråldrigt namn). Betyder far åt många på hebreiska. Vackert och modernt.

Nu måste jag sluta, men det finns faktiskt många fler: Orlando, Hakim, Jasper, Xavier, Gideon, Leander, Caspian, Dorian, Lazlo, Jacek, Cedric, Julian, Arthur, Aragorn, Leonardo, Byron, Langdon, Anakin, Florian, Auden, Aurelius, Gabriel, Peregrine, Taro, Kazao, Alessio, Brando, Alejandro, Percival...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar