torsdag 15 november 2012

"Eh, oh, e"

Självklart får man smygstarta julen. Som dottern säger: "Eh oh e" - hennes "ett, två, tre"! Man får ta tag i stök, pyssel, mys och musik. Så "eh oh e" - go!

Dottern bakar peppisar för första gången...
Igår bakades det pepparkakor för första gången. Sonen ville mest bita på pepparkaksformarna men dottern rullade deg och gjorde små grisar, eller "nö nö" som hon sa. Vi har riktigt coola formar, små plan, lastbilar, bilar och helikoptrar.

Kakor är ju söta, och ger mysiga konnotationer och visst finns det kaknamn och julkryddiga namn som passar väl på en baby född i oktober/november/december. Här kommer de bästa:

Ginger - Betyder ingefära på Engelska. En känd bärare av detta julkryddiga namn är Ginger Rogers (skådespelare och dansare).

Cassia - Finns det någon mer julkryddig doft än kanel. Cassia är Grekiska för just kanel. Det är modernt och vackert. Love!

Cinna -Förkortning av Engelska Cinnamon som betyder kanel. Cinna är ett kaxigt och fint tjejnamn som känns modernt och intressant. Kan uttalas med S eller K. Ett unisexnamn iochmed att coola bokserien (och nu filmen) The Hunger Games har en karaktär med detta namn.

Saffron - Saffran på Engelska. Kanske inte så bra uttalsmässigt på Svenska (saff-ron). Men det är så doftande och förförande att vad gör det? Alla gillar saffran.

Cookie - Hörde en mamma ropa Cookie i somras efter sin dotter. Det funkade bättre "i verkligheten" än jag trott. Det är gulligt och mysigt. Kanske smeknamn på Cornelia eller Camille?

Nejlika - Klart det är ett namn! Om man kan heta Rose, Bluebell, Syren och allt annat så tycker jag Nejlika som låter lite som Annika är ett alldeles utmärkt namn. Annorlunda, blommigt och modernt. Det finns faktiskt fyra kvinnor/flickor med detta namn i Sverige idag.

Clementine - Ett underbart namn. Modernt, hippt och klassiskt. Kommer från Clemens och betyder nåd snarare än frukt. Men gulligt att det låter som Klementin, en typisk julfrukt. En andra dotter kan jag absolut tänka att döpa till Clementine. Apelsin är däremot jag mer tveksam till.

Mandel - Ok, nu kanske ni tycker jag är knäpp. Men jag gillar Mandel. Det känns helt användbart och modernt. Det finns faktiskt tio killar/män som heter detta i Sverige!

Ni kanske tycker att jag är ute i för god tid. Men nu är julen här. Den första laddningen lussebullar är i frysen och ikväll blir det julpynt! Julkänsla!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar