torsdag 20 november 2014

En lillasyster

Höstpepp 
Dags för lite Namnkonsultande så här i mörka november. 

En läsare önskar namnförslag till andra dottern som nyligen kommit. Namnpoesi ställer självklart upp. Storasyster har ett inspirerande och magiskt namn: Juvali! Ett namn jag aldrig hört förr! Roligt!

Hoppas några av dessa namn kan leda dig vidare och inspireras till det perfekta namnet för just din lilla baby! Stort grattis önskar NAMNPOESI!

Afra / Aphra - betyder färgen röd på Arabiska och bars av författaren och feministen Aphra Behn. Färgnamn är alltid spännande och kan leda vidare till nya namnkombinationer eller uttryck. Kanske Indigo eller Lila vore nått?

Bonnie - betyder glad eller vacker på Skottiska och är ett harmoniskt och poppigt namn som är ovanligt i Sverige idag. Ungefär 600 bärare men flaggar för att namnet kan vara på uppgång.

Ciela - Betyder himmelsk. Kan även stavas Ciel, Ciéla eller Cielle. Celestina är ett likande men lite mer pampigt namn. Celeste eller Celi vore intressanta namn att inspireras av på samma tema.

Cinta - betyder kärlek på indonesiska. Annorlunda och vackert. Kan vara bra att kolla upp eventuella andra betydelser på andra språk.

Dagny - Mycket gammalt namn med långa anor i Norden. Ett namn som mer eller mindre försvann från namnkartan men kanske kan komma tillbaka även om jag inte tror det kommer bli poppis igen.

Daina - betyder sång på Lettiska. Mycket vackert!

Gaja / Gaia - Ett antikt namn som har Grekiskt ursprung och betyder jord. Var en del av den Grekiska mytologin. Namnet betyder även glad på Esperanto. Internationellt och kraftfullt.

Eydis - Isländskt namn som betyder gudinnan av goda önskningar (ungefär). Mycket ovanligt och poetiskt. Likt Idris som betyder prins på Gaeliska. I mina ögon har Idris definitivt unisex potential.

Lilita - En lattisk form av Lilith som känns ovanligt och poetisk.

Lumi - betyder snö på finska. Ovanligt och glatt!

Njála - Isländsk namn som har samma rot som det Gaeliska Nial / Niel som betyder kämpe eller moln. Detta är den feminina formen som har charm och harmoni på sin sida.

Sunniva - Ett annorlunda och vackert namn som betyder ungefär solens gåva. Sunni skulle fungera också som ett spännande och enkelt namn.

Hoppas dessa namn inspirerade vidare i namnjakten! Lycka till och grattis igen! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar