fredag 7 augusti 2015

Coola D

Här kommer ett repris-inlägg med härliga D-namn: 

Daisy - Superfint blomnamn. Betyder dags-öga. Precis som Doris är det ett namn som blir mer och mer populärt. Ett glatt namn helt enkelt!

Dagmar - Betyder dagens jungfru och är ett gammalt skandinaviskt namn. Riktigt fint. Ett oväntat namn med ljus framtid!

Dag - Vackert mansnamn som är på väg bort. Vilket är synd för Dag är tufft och harmoniskt samtidigt.

Daniella - Fint -ella namn som är enkelt och prinsessigt-samtidigt.

Darby - Unisexnamn som passar utmärkt på en liten tjej. Coolt på ett avslappnat och självklart sätt.

Darcy - Unisexnamn som är poetiskt och litterärt. Ett av Namnpoesis favoriter. Enkelt och behagligt med hipp Jane Austen-referens.

Darin - enkelt namn som ska betyda vacker gåva från keltiskan men jag har bara en källa på det. Skönsjungande Darin är en känd namne. 

Demi- kortform av Demetria som kommer från Demeter som är jordens guddinna enligt grekisk mytologi. Jag älskar det här namnet. Coolt, poetiskt och bohemiskt.

Dex - Kort version av populära Dexter som står väl på egna ben. Kort, enkelt och tufft utan att vara för kaxigt. Alternativ till Max.

Dewi - från David som betyder älskad. Cool variant på fina David som är ganska vanligt.

Diana- Mer klassiskt än så här blir det nästan inte. Betyder gudomlig på grekiska. Diana var månens gudinna. Underbart namn.

Dion - Antikt Grekiskt namn som betyder barn av himmel och jord. Magiskt och behagligt namn som Tolkien även använde i Simarillion som namn på en alvprins.

Dorotea - Underbara Dorotea som betyder gåva från gud (Teodora samma fast omvänt). Traditionellt och hippt. Doro, Tea och Doris är tänkbara smeknamn.

Doris - Så gulligt. Doris. Älskar det här namnet! Ett namn som är på gång i Sverige. Är ett gammalgrekiskt namn som betyder de Doriska kvinnorna. Dorierna var en stam i antikens Grekland.

Dorian - Unisexnamn men främst killnamn i Sverige. Är den manliga varianten på Doris.

Dylan - Unisexnamn som rockar. Inte så ovanligt längre utan känns mer mainstream med de resterande anglo-namnen som blivit populära. Dylan är charmigt och attraktivt.


Vilka D-namn tycker du mest om? 

3 kommentarer:

 1. Hej Natalie, behöver din hjälp med tjej namn. Har en dotter som heter Leona och har nu fått min andra dotter. Vet inte vad hon ska heta. Har varit inne på Lea och Marcella

  SvaraRadera
 2. Åh, jag älskar Dagmar! Det växte ännu mer för mig efter Fröken Frimans krig. Jag tycker också väldigt mycket om Dag, Daga, Diana, Danica, Didrik och Davina.

  SvaraRadera
 3. Tack för era kommentarer. Jobbstart, förskola och jäkt har gjort att jag inte kunnat kommentera.

  Hoppas du har hittat inspiration till Leonas lillasyster! Både Lea och Marcella är vackra namn! Det hänger på om du vill matcha namnen eller inte... Stort grattis önskar Namnpoesi / Natalie

  SvaraRadera