lördag 4 mars 2017

Monacos nya namn

Här kommer ett inlägg om en ny liten kunglig stjärna på namnhimlen!

Läste i veckan att det lille furstedömet Monaco har fått nytillskott. Prinsessan Carolines son Pierre och hans stenrika italienska hustru Beatrice har fått en son som ska heta Stefano Ercole Carlo. Namnet är efter Pierres far som dog 1990 i en tragisk båtolycka.

Carolines tre andra barnbarn har också intressanta namn. Sonen Andrea och hans stenrika hustru Tatianas barn heter  Sacha och India och dottern Charlottes son heter Raphaël som hon fick med sitt ex ståuppkomikern/skådisen Gad Elmaleh. Överlag mycket intressanta namnval från Monacos hipster-generation. Känns som om Pierre är lite mer traditionell än sina två syskon.

Carolines bror furst Albert II är med sin hustru Charlene far till tvillingarna Gabriella Thérése Marie och Jacques Honoré Rainier.  Det är lille Jacques som kommer ärva det lilla furstedömet en dag trots att systern föddes först...

Jag besökte Monaco för några år sen. Jag tror jag aldrig varit på en plats som var så ren. Tunnelbanan, tåget, gatorna, allt var så glittrande rent. De måste ha en städ-armada som motsvarar en mindre armé. Samtidigt är det ju världens minsta plats så det tar kanske inte så lång tid att städa. Intressant att uppleva iallafall.

Ha en underbar lördag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar