lördag 11 juni 2016

Till ett tredje syskon!

En läsare vill ha inspiration till sitt kommande barn, nummer tre i ordningen. Spännande och stort grattis! Storasyskon är Wilhelm och Lilly... Här kommer namn som kan vara inspirerande i jakten på det tredje perfekta namnet!

Vad tror du om:

August - tillhör detta vackra namn sommaren eller förhösten? Om detta tvista de lärda. Ett vackert pojknamn med litterära kopplingar.

Amadeo - Det är en lite smäckrare (Italiensk) variant på pampiga Amadeus som betyder älska Gud eller Guds kärlek.

Ava - Klassiskt och enkelt. Form av Eva som känns svalt och stilrent! Även Persiska för ljud/röst.  Har även forntyska röster i germanska Avi som betyder önskning. Ett makalöst vackert kort namn!

Castiel - fantasynamn från serien Supernatural som eventuellt har kopplingar till kristna/hebreiska urkunder men det är oklart. Vackert namn hur som helst!

Ciel - Betyder himmel på franska. Kan även skrivas Ciela (himmelsk på Esperanto) eller Ciella. Vackert, ovanligt och poetiskt i alla dess versioner.

Clara - Betyder just klar eller skinande på Latin. Namnet i boken används för att visa lite av personens inre. Vackert namn som har olika varianter: Claire, Clare, Clarisse.

Cora - Enkelt, snyggt och kärnfullt. Kan komma från Kora som betyder jungfru på grekiska. Lady Cora Crawley i populära serien Downton Abbey har gett namnet ett revival internationellt.

Dante - Ett av mina favortinamn. Klassiskt, behagligt och vackert. Funkar internationellt. En riktig hit!

David - betyder älskad på Hebreiska. Det är ett stabilt namn, med patos och historia.

Esai - Ett hebreiskt namn (men oklara källor) som ska betyda gåva. Magiskt och poetiskt killnamn.

Fred -  I namnvågen Loves popularitet kan kanske Fred följa. Det är enkelt, vackert och rustikt. Med vacker innebörd. Fredrick är den längre versionen som betyder fredlig härskare.

James - Har trots att Anglo-namn blivit stora i Sverige inte slagit. Så vill man ha ett kungligt Engelskt namn som inte är så populärt än är James ditt val. Jamie, Jay eller Jimmy är fina smeknamn. Betyder ungefär ledare.

Lee -Unisex namn som känns country och lägereld på något sätt. Från Leah som betyder ängLee Pace är den långa och ståtliga skådespelaren som spelar nya alvkungen i The Hobbit 2 som kommer i december. Härligt namn och cool skådis!

Liv - Liv. Underbara fina Liv! Liv och alla dess internationella motsvarigheter; Vida, Enid och Zoe är riktigt underbara namn. Historiska, användbara och behagliga på alla sätt. Viva Liv!

Minta - Smeknamn på vackra Araminta. Betydelsen är okänd men den känns blommig och fräscht. Minta är glatt och behagligt och doftar gott (läs mint-doftande).

Rafael - Ett hebreisk namn som betyder Gud har läkt/helatCharlotte av Monaco valde detta namn till sin förstfödda. Förståeligt. Pampigt men ändå mjukt och klassiskt.


STORT GRATTIS IGEN! Hör av dig igen om du behöver mer hjälp och berätta gärna vad ni väljer.

Ha en härlig junihelg alla namnpoeter! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar