söndag 6 augusti 2017

Augusti och månaderna

Augusti är här. Sommaren är påväg över in i sen-sommarens mjuka ljus och hösten nalkas. Jag älskar hösten och ser fram emot att det blir lite mildare ljus. Sommarens ledighet är härligt såklart... men det känns skönt när vardagen sätter igång.

Jag har träffat flera bäbisar den sista tiden som har just månadernas namn som egennamn. Maj(#ej topp hundra), Juni (#38)och Juli (#ej topp hundra) har dykt upp som både förstanamn och andranamn. Vackra, enkla tjejnamn oavsett när babyn är född.

August/Augusta/Augustina, June, May, och Avril (franska för April) är andra fina månadsnamn. August är ett bortglömt unisex-alternativ.

Minnie May är en karaktär i Anne på Grönkulla (Anne of Green Gables) av L.M Montgomery. Läst om dom under sommaren. De namnen blir superfina som kombo.

När det gäller veckodagar är det lite svårare. På svenska blir veckodagarna lite hårda. Wednesday (som dottern i The Addams Familyoch Sunday är fina engelska alternativ.

Domingo, som betyder söndag på spanska är ett poetiskt alternativ.Kan du några fina veckodags/månadsnamn på andra språk? Dela gärna med dig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar